Zeist tandprothetiek

Tandprothetische Praktijk Spanjer Zeist tel:030-6910375

nieuw kunstgebit

Kunstgebit nodig?

Als normale tandzorg niet meer voldoende is, dan komt het moment dat u naar alternatieven op zoek gaat. Dat is geen gemakkelijk besluit, maar als de tandarts geen mogelijkheden meer heeft tot herstel, dan moet u besluiten een kunstgebit te nemen. We zien tegenwoordig ook dat mensen tot een kunstgebit besluiten ook al zijn er nog andere alternatieven over. Het kan zijn dat deze alternatieven te duur zijn en daarom buiten het bereik liggen. Een gebitsprothese heeft grote invloed op de kwaliteit van uw leven en u moet daarover goed worden geinformeerd. Daarvoor moet u bij de tandprotheticus zijn. Dus als u denkt een kunstgebit nodig te hebben, dan maakt u een afspraak met ons om langs te komen voor een adviserend gesprek. Wij zijn laagdrempelig en u kunt bij ons met al uw vragen terecht. Als u belt, krijgt u mij direct te spreken. Soms kan ik u aan de telefoon al van advies dienen, anders maken we een afspraak. Bij een nieuw kunstgebit gaan we niet over een nacht ijs, maar gaan we samen met u rustig kijken, wat precies uw mogelijkheden zijn. Ik ben u graag van dienst.


Verwachtingen Kunstgebit

Het is lastig om een goede verwachting te hebben wat het betekent om een kunstgebit te dragen. Vaak kennen mensen gevoelens van onzekerheid en mogelijk bent u zelfs wat angstig voor de effecten. Dat is heel begrijpelijk want u heeft nooit eerder een kunstgebit gehad en weet dus niet precies wat u precies moet verwachten. Veelal zien mensen ook op tegen het trekken van de resterende tanden door de tandarts. U denkt misschien aan de pijn en hoelang u na de behandeling daar nog last van zult hebben. U kunt met mij deze zorgen bespreken en ik kan u helpen doordat ik goed kan vertellen hoe het allemaal in zijn werk gaat. Bovendien ken ik de ervaringen van anderen en dat helpt u weer om uw verwachtingen realistisch te maken en alle voor- en nadelen goed in te schatten.

U kunt van mij verwachten dat ik u begeleiding geef in het hele proces en de rust en de tijd neem om u zo goed mogelijk te informeren. Als u samen met een partner of dochter wilt komen, dan bent u beiden welkom, want twee horen er meer dan een. Ik wil graag uw tandprotheticus zijn, iemand waar u steun aan heeft en die u helpt bij uw beslissing om een kunstgebit te nemen.

Realiteit Kunstgebit

Dat er niets zal veranderen in uw situatie als u het kunstgebit eenmaal heeft is natuurlijk niet waarschijnlijk. In vergelijking met de vroegere situatie, toen u nog een goed eigen gebit had, gaat er wel het een en ander veranderen. Iedere vervanging in het menselijk lichaam door zoiets kunstmatigs zoals een prothese heeft tekortkomingen. Dat zijn zaken waar u mee moet leren omgaan en u doet er goed aan om hierover van tevoren na te denken en u te informeren. Niet voor iedereen is de situatie hetzelfde. Daarom is het erg belangrijk dat u een tandprothetische praktijk vindt waar u zicht goed bij voelt. Een praktijk waar alle tijd gemaakt wordt die nodig is om antwoorden op uw vragen te krijgen. Een tandprotheticus die eerlijk is en graag wil dat u precies weet waar u aan toe bent voordat u overgaat tot het besluit een kunstgebit te gaan dragen.

Voor- en nadelen Kunstgebit

De voor- en nadelen moeten we samen uitgebreid bespreken. Het hangt ook van de situatie nu af wat u als comfortabel ervaart; als u uit een situatie met veel kies- en mondpijn komt, staat u er anders in dan wanneer dit niet het geval is. 

Sommige mensen eten met een kunstgebit wel goed hard fruit, zoals een appel, maar de meerderheid kan dat niet goed meer. Die verschillen hangen samen met de conditie van uw mond. Is de kaakwal waarop uw nieuwe kunstgebit gaat rusten hoog genoeg om de gebitsprothese voldoende houvast te geven of juist niet. Individueel moet er naar die verschillen worden gekeken door iemand met ervaring. Dan krijgt u meer zicht op de voor- en nadelen van een kunstgebit. Bij 'vragen kunstgebit' kunt u alvast meer lezen over kunstgebit ervaringen.


Kies kwaliteit !

Lees op pagina onze klanten wat anderen van onze behandeling vonden. Hoe zij het hebben ervaren en wat hun vragen waren. 

Op die manier profiteert u van de kennis van anderen in het keuzeproces dat u zelf gaat doorlopen in de aanschaf van een nieuw kunstgebit. 

kunstgebit

Kies kwaliteit Kunstgebit 

Een tandprotheticus is een vertrouwenspersoon die mondzorg verleent. Als u een kunstgebit gaat dragen is het belangrijk dat u voor die kwaliteit gaat. Een kunstgebit moet veel jaren meegaan en hoe 'het' eruit gaat zien, bepaalt uw gezicht in de toekomst. Daarom moet u zich prettig voelen bij uw behandelaar en voor kwaliteit gaan als het om uw kunstgebit gaat. 

Voor de beslissing, de aanschaf, het dragen en het onderhouden van uw kunstgebit adviseren wij u optimaal en eerlijk. In het hele proces kunt u op onze steun rekenen. 

Proces behandeling Kunstgebit

De aanschaf van een kunstgebit vraagt om een aantal behandelmomenten, die aan de orde komen als u de beslissing om een kunstgebit te nemen heeft genomen. Wie een volledige prothese wil laten aanmeten door Tandprotheticus Spanjer komt in de regel vijf keer voor een afspraak. Dat lijkt misschien veel, maar het hele proces neemt nogal wat werk. Iedere stap moet weer helemaal op uw mond worden gemaakt, dus vandaar dat u bij de tussenstappen wordt betrokken.

Lees verder de details van een kunstgebit behandelplan.